چگونه لباس بیمارستانی را استریل کنیم؟
لباس بیمارستانی استریل از مهمترین البسه در بیمارستان است که در جلوگیری از بروز عفونت و دوری از آلودگی نقش کلیدی دارد. این البسه شامل لباس بیمار و لباس پزشک همچنین کادر درمانی میشود. بسیاری از بیماران و پزشکان برای جراحی باید گانهای استریل شده بپوشند. علاوه بر این، برای رادیولوژی و دیگر قسمتهای بیمارستان هم از لباسهای مخصوص برای بیمار و پزشک استفاده میشود که باید استریل باشند. در این مقاله با آبادیس پوشان همراه باشید تا با هم روشهای استریل لباس بیمارستانی را بررسی کنیم.
علت استریل کردن لباس بیمارستانی چیست؟
در طول شبانه روز نه تنها بیمار بلکه کادر درمانی مانند پرستاران، پزشکان، بهیاران و … هم در معرض آلودگیهای بیمارستانی قرار دارند. این آلودگیها شامل لکه خون، داروهای مایع، استفراغ، مدفوع یا ادرار و … میشود که هر کدام میتوانند عامل بروز بیماری یا عفونت در فرد شود. به همین دلیل تمام لباسهای مورد استفاده در بیمارستان را استریل میکنند تا این آلودگیها کاملاً از بین بروند. با این کار محیطی تمیز در بیمارستان به وجود آمده و بهبود حال بیمار را تسریع میبخشد. در استریل کردن لباس بیمارستانی باید جنس آن هم دقت کنید به عنوان مثال پارچه فلامنت به دلیل ویژگی های میتوانید آن را استریل کنید.
روش های پاکسازی لباس بیمارستانی
تمامی لباسهای بیمارستانی را میتوان به دو روش فیزیکی و شیمیایی پاکسازی کرد. که در این دو روش ابتدا از روش فیزیکی استفاده میکنند. در صورتی که این روش در استریل لباس بیمارستانی کارکرد مناسبی نداشت، آن وقت روش شیمیایی را در استریل به کار میگیرند.
روش فیزیکی
روشهای فیزیکی که میتوان با آنها را لباس بیمارستان را استریل کرد، موارد زیر هستند:
- حرارت دادن: در این روش لباسهای بیمارستانی را به مدت 15 تا 20 دقیقه در معرض بخار اشباع شده قرار میدهند.
- فیلتراسیون: فیلتراسیونها در واقع محلولهای بسیار قوی هستند که در شستشو لباس بیمارستانی مورد استفاده قرار میگیرند.
- اشعه دادن: اشعه دادن یکی دیگر از روشهای استریل کردن است که در آن لباس را برای پاکسازی در معرض اشعه قرار میدهند.
- امواج التراسونیک: این امواج صوتی خارج از محدوده شنیداری انسان است و برای از بین بردن میکروبها در استریل کردن لباس بیمارستانی کاربرد خوبی دارد.
- نور خورشید: طبیعیترین راه استریل البسه بیمارستانی، در معرض قرار دادن آنها جلوی نور خورشید است.
شاید برای شما جالب باشد: ویژگی های لباس بیمارستانی با کیفیت
روش شیمیایی
در صورتی که هیچ کدام از روشهای فیزیکی که ذکر شده، برای استریل لباس بیمارستانی کافی نبوده است. از روش شیمیایی استفاده میکنند. مواد شیمیایی گستردهایی برای پاکسازی لباسهای بیمارستانی وجود دارد که باید با دانستن اطلاعات کافی از آنها استفاده کرد. این اطلاعات عبارتند از:
- دانش ساختار شیمیایی ماده؛
- میزان غلظت ماده ضد عفونی کننده؛
- چگونگی کمیت و کیفیت تعداد همچنین نوع میکروارگانیسمها؛
- مدت زمانی که لباس بیمارستانی در معرض ماده ضد عفونی کننده قرار میگیرد.
مراکز استریلیزاسیون در بیمارستان ها
در تمام بیمارستانها بخش بزرگی به اسم مراکز استریلیزاسیون وجود دارد که در آن تمام ابزار مورد نیاز برای استریل را به آنجا منتقل میکنند. یک بخش از این مرکز، رختشوی خانه است. در تمامی رختشوی خانهها البسه بیمارستانی را به دو دسته لباسهای تمیز و کثیف جدا میکنند و هر کدام به صورت جداگانه در ماشینهای لباسشویی قرار داده میشوند. در این رختشوی خانهها تجهیزاتی مانند مواد شوینده قوی، لوازم حفاظتی مورد نیاز کارکنان این بخش، سینک شستشو دست، سطل آشغال و … وجود دارد.
فرق بین ضدعفونی و استریلیزاسیون چیست؟
برای جواب دادن به این سؤال باید کاربرد ضد عفونی کردن و استریلیزاسیون را دقیقتر مورد بررسی قرار دهیم. در ضد عفونی کردن میکروبهای منطقه مورد ضد عفونی از بین میروند، اما ممکن است باکتریها یا موجودات ذره بینی بیخطر در سطح آن منطقه باقی بمانند. اما در استریلیزاسیون هیج موجود زندهایی در منطقه مورد استریلیزه باقی نخواهد ماند.
لباس بیمارستانی آبادیس پوشان
در بسیاری از بیمارستانها برای جلوگیری از بروز عفونت، بیماران به جای لباس بیمارستانی چند بار مصرف از البسه بیمارستانی استریل یک بار مصرف استفاده میکنند. این بستگی به خود بیمار دارد که بخواهد کدام نوع را به کار گیرد. شما میتوانید جهت تهیه لباس بیمارستانی استریل با کیفیت و قیمت مقرون به صرفه به سایت آبادیس پوشان مراجعه کنید. سایت آبادیس پوشان نه تنها عرضه کننده انواع لباس بیمارستانی بوده، بلکه کیف بیمار و پک جراحی در انواع گوناگون هم به متقاضیان در سراسر کشور ارائه میدهد. شما میتوانید برای گرفتن مشاوره بیشتر از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با تیم پشتیبانی آن تماس حاصل کنید.